Inspectie en onderhoud

Het is van groot belang om verzekerd te zijn van een goed werkende bliksemafleiderinstallatie, en deze regelmatig te laten controleren en door te laten meten. Een installatie kan door diverse oorzaken defect raken;

  • De aardingsinstallatie kan door graafwerkzaamheden en of corrosie worden beschadigd.
  • Door het bouwkundige aanpassingen, zoals het aanbrengen van nieuwe goten, dak herstel werkzaamheden en het bijplaatsen van bijvoorbeeld zonnepanelen, rookgasafvoeren, ventilatoren of airco units.
  • Door corrosie kunnen er slechte verbindingen in de installatie aanwezig zijn die een de werking van de installatie nadelig zullen be├»nvloeden.
  • Er worden regelmatig koperen installaties gestolen vanwege de hoge grondstof prijzen of de installatie wordt door vandalen vernield zodat deze niet meer of slecht functioneert.

De inspectie frequentie is afhankelijk van het soort object, een woning kan gemiddeld 1 x per 2 jaar, scholen, fabriekspanden en grote wooncomplexen gemiddeld 1 x per jaar.

Bestaande oudere installaties die zijn aangebracht volgens de NEN 1014 zullen volgens deze norm worden geïnspecteerd en de bevindingen zullen worden verwerkt in een inspectie rapport.

Indien er een gecombineerde aardingsinstallatie is toegepast voor zowel de elektrotechnische als de bliksemafleiderinstallatie als de potentiaalvereffening wordt deze ook gekeurd volgens de norm
NEN 1010.

Wij kunnen voor u een passende aanbieding verzorgen om volgens de geldende normen de installatie te inspecteren en de bevindingen te verwerken in een inspectie rapport.